KARDEŞ KAZAKİSTAN’IN ACISI TÜRKİYE’NİN DE ACISI

KARDEŞ KAZAKİSTAN’IN ACISI TÜRKİYE’NİN DE ACISI

Hazar Denizi’ndeki askeri eğitim faciasında 14 asker hayatını kaybetti.

KARDEŞ KAZAKİSTAN’IN ACISI TÜRKİYE’NİN DE ACISI

Kazakistan’da Hazar Denizi’nde gerçekleştirilen askeri eğitim sırasında meydana gelen faciada 14 askerin hayatını kaybetmesi büyük üzüntüye neden oldu. Kazakistan’da 25 Eylül, hayatını kaybeden askerlerin anısına “Ulusal Yas Günü” ilan edildi.

Kazakistan’ın Mangistau bölgesinde 24 Eylül’de gerçekleştirilen askeri eğitim sırasında hava şartlarının aniden kötüleşmesi ve rüzgârın şiddetlenmesi sonucu 17 asker Hazar Denizi’ne sürüklendi. Kazakistan Savunma Bakanlığının son açıklamasına göre 14 asker hayatını kaybederken, 3 asker kurtarıldı. Arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yaşanan facianın ardından 25 Eylül’ü ülke genelinde Ulusal Yas Günü ilan etti. Tokayev, hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı dilerken olayın bütün yönleriyle araştırılması ve ailelere gerekli desteğin sağlanması talimatını verdi.

“Kardeş Kazakistan’ın acısı, bizim de acımızdır”

Facianın ardından Türkiye’den de Kazakistan halkıyla dayanışma ve taziye mesajları paylaşıldı.

Kardeş Kazakistan’ın acısının Türkiye’nin de acısı olduğu vurgulanarak, hayatını kaybeden askerlere Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına ve Kazakistan halkına sabır ve başsağlığı dilendi.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki tarihî kardeşlik ve dayanışmanın böylesi acı günlerde de güçlü biçimde kendisini gösterdiği ifade edildi.

Kazakistan’ın Ulusal Yas Günü’nde Türkiye’den yükselen mesajlarda ortak tarih, kültür ve kardeşlik bağlarına dikkat çekilirken, Kazakistan halkının yaşadığı derin acının paylaşıldığı belirtildi.

Kardeş Kazakistan halkının başı sağ olsun.

 

DİĞER HABERLER

İSRAİL İÇİN ZAMAN DARALIYOR
İSRAİL İÇİN ZAMAN DARALIYOR
26 Eylül 2026 Cumartesi
BAKÜ
BAKÜ'NÜN ZAFER GÜNÜ KUTLU OLSUN
17 Eylül 2026 Perşembe